Vergoeding drukkosten van het proefschrift

Het College van Decanen heeft vastgesteld dat voor de drukkosten van 10 exemplaren van het proefschrift, die aan de Universiteit Maastricht ter beschikking moeten worden gesteld, een vergoeding gegeven zal worden van 36 cent per bedrukte pagina.
Zie Declaratieformulier voor inning van deze vergoeding.

Vergoeding door Faculteiten en Vakgroepen

Naast de vastgestelde vergoeding door het College van Decanen voor de verplicht in te leveren exemplaren, bestaan er bij de meeste faculteiten regelingen voor een tegemoetkoming in de drukkosten. Echter, deze regelingen zijn per faculteit zeer verschillend. Ook kan men bij de eigen vakgroep informeren naar bijdragen in de kosten. Hieronder volgt een uitleg van de verschillende regelingen per faculteit.

Faculteit der Humanities and Social Sciences

Gegevens omtrent de regeling voor een tegemoetkoming in de drukkosten bij deze faculteit volgen nog.

Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen

Bij de Faculteit der Cultuur en Maatschappijwetenschappen kan alleen in bepaalde gevallen een aanvraag worden gedaan voor een vergoeding.
Voor meer informatie hierover dient u contact op te nemen Lidwien Hollanders (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / telefoon: 043-3883099).

Faculty of Economics and Business Administration

Gegevens omtrent de regeling voor een tegemoetkoming in de drukkosten bij deze faculteit volgen nog.

Faculty of Health, Medicine and Sciences

Zie voor vergoedingsregeling de website van FHML.

Faculty of Psychologie and neuroscience

Gegevens omtrent de regeling voor een tegemoetkoming in de drukkosten bij deze faculteit volgen nog.

Faculty of Law

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid vergoedt maximaal de helft van de NETTO drukkosten van het proefschrift tot een maximum van € 1.500.-. NETTO betekent in dit verband de drukkosten minus de vergoeding die conform de universitaire regeling wordt verstrekt door het College van Decanen. De vergoeding wordt ter beschikking gesteld vanuit het budget van de Wetenschapscommissie op aanvraag en na het overleggen van de betreffende facturen.

Externe subsidiering door beurzen, fondsen en subsidies

In Maastricht kan informatie over beurzen en subsidies voor congressen en werkbezoeken in het buitenland worden ingewonnen bij Bureau Strategie en Internationalisering, 043-3882037/3101.

Tip

In de boekhandel is het "Fondsenboek" verkrijgbaar, zowel in gedrukte vorm als op cdrom. Dit boek dat jaarlijks uitkomt, geeft een overzicht van alle Nederlandse fondsen en hun doelstellingen. Op deze wijze kun je snel zien welke stichtingen er mogelijk in aanmerking komen om een subsidie verzoek naar toe te sturen. U kunt het boek natuurlijk ook altijd inzien in elke Openbare Bibliotheek.
zie ook filantropia.nl

Belastingaftrek

Hoewel geen inkomsten kunt u natuurlijk wel rekenen met de inkomstenbelasting die u kunt terugvorderen. Zie hiervoor het menu item Promoveren en de belastingdienst op deze website of de website van de Belastingdienst en de Belastingtelefoon (0800 - 0543).